În luna noiembrie 2022, în cadrul ediției Lights On de la Cluj-Napoca v-am cerut mesajele pe care să le vedeți pe Stringed, instalația lui Gijs van Bon. Iată ce ne-ați scris.

Am primit peste 30 de mesaje din partea voastră și am selectat câteva dintre ele, iar acum acestea rulează la București pe Stringed, creația fascinantă a artistului olandez Gijs van Bon. 

O comunitate înseamnă lumină. O comunitate înseamnă împreună. La fel cum șirurile de lumină capătă sens atunci când ajung împreună.

Sensul există doar împreună. Lights On Romania

Light is more than energy.
Light is wonder. 
Light is hope.
Light is togetherness.
Light always overcomes darkness. 
Light is within you.
Visele tale nu sunt o iluzie. Sunt motivația care transformă viitorul în realitatea prezentului. 
Lumina din Mine catre Tine. Lumina din Noi catre Voi. 
Multumim eroilor!
 

Dar dintre toate mesajele pe care le-am primit, sunt două care ne emoționează peste orice limită a imaginației. 

„Aș vrea să vă rog să puneți un mesaj pe Stringed, dacă se poate. E în memoria fiicei mele, tânăr medic ATI”, ne-a scris cel mai probabil tatăl medicului stins. 

Iar de cealaltă parte, 

„Soția mea a născut chiar în timpul festivalului. A venit pe lume micul Ivan, aș vrea să rog să-i puneți numele pe Stringed” ,  a venit din partea altei persoane, două mesaje situate diametral opus, care ne-au relevat însă cât de importantă e lumina pentru unii dintre voi. 

Stringed e o instalație extrem de sensibilă, expusă de obicei în spații de genul galeriilor de artă, dar de această dată e expusă în Parcul Morarilor din București, pentru ca toată lumea să o poată vedea alături de mesajele pe care le aduce în fața noastră. 

Stringed e pentru prima oară expusă în afara Olandei, în cadrul unui festival internațional de lumină. 

Cu cei 20 de metri lungime, instalația captează atenția de la distanță, astfel că e ușor de înțeles de ce fragilitatea și modalitatea de construcție au făcut-o una dintre cele mai apreciate din line-up-ul acestui an. 

Stringed te așteaptă până pe 18 decembrie în parcul Morarilor din București.