[instalație]

The Nectary

The Nectary - Alison Smith

"The Nectary": O călătorie senzorială în inima naturii

În lumea agitată a zilelor noastre, în care sunetul naturii este tot mai adesea eclipsat de zumzetul tehnologiei, instalația „The Nectary” ne îndrumă înapoi către conexiunea cu natura și ecosistemele noastre fragile. Creația oferă un spectacol interactiv și senzorial ce aduce vizitatorii într-o călătorie fascinantă în lumea insectelor polenizatoare, aducând la viață „zumzetul pământului” printr-o serie de flori uriașe și strălucitoare, realizate cu pasiune din materiale plastice reciclate.

Creația este formată din 6 sculpturi interactive de flori care conțin iluminat și difuzoare. Practic, vizitatorii au parte de o experiență senzorială aparte. Odată ce își plasează capul în interiorul florilor, aceștia sunt transportați într-un peisaj sonor fermecător, în care insectele zumzăie și își îndeplinesc rolul crucial. Fiecare floare este fin detaliată și texturată.

The Nectary - Alison Smith
The Nectary

Informații tehnice

Povestea din spatele lui Nectary implică o colaborare fascinantă între artistul vizual Alison Smith din Leeds și Dr. Christopher Hassall, instalația fiind inspirată de o cercetare privind spațiile verzi și biodiversitatea din mediile urbane. Inedita creație aduce în prim-plan munca sa privind modul în care insectele polenizatoare pot fi monitorizate folosind bio-acustica, iar vizitatorii pot experimenta această conexiune esențială într-un mod captivant.

„The Nectary” a fost prezentată pentru prima oară în România ca parte a unui schimb activ de lucrări între România și Marea Britanie prin cele două festivaluri de lumină Lights On Romania și Light Night Leeds. 

Acesta este singurul schimb activ de lucrări de lumină care implică festivaluri din România la nivel global. 

În cei 7 ani de la lansarea proiectului am afișat 70 de instalații în peste 60 de locații