hello@lightsonromania.com

[instalație]

Tentacles

KMT_1176

The place is „Octopied”

„Tentacles” sau Tentacule e o lucrare semnată de colectivul britanic care se ascunde sub denumirea de  Filthy Luker. Tentacule imense de 10 metri lungime par să pună stăpânire pe o clădire și să o tragă spre o lume de basm și imaginație, adesea ascunsă ochilor noștri.  Cunoscut pentru lucrările mixed media inedite, colectivul britanic are o pasiune de a redecora clădiri urbane în moduri jucăușe, acest lucru fiind o mică „răzbunare” împotriva plictisului cotidian. Alături de prietenul său, Pedro Estrellas, cei doi artiști realizează instalații gonflabile de mari dimensiuni sub formă de tentacule de caracatiță sau ochi amplasați în coroana copacilor. Clădirile pe care sunt puse tentacule primesc denumirea ingenioasă de „octopied”, un joc de cuvinte între occupied (ocupat) și octopus (caracatiță). Ce dorește să transmită autorul, mai exact? Filthy ne încurajează prin sculpturile sale să visăm la o lume mai creativă și să ieșim din rutina zilnică. 

KMT_1176
KMT_1180

Informații tehnice

Realizate din material textil imprimat la rezoluție mare și permanent umflate cu ventilatoare de putere mare pentru a crea iluzia unor corpuri solide, interconectate, dar care se mișcă independent, de parcă ar fi conectate. 

Iluminate din exterior pentru efect.

Greutate individuală: aproximativ 15 kilograme. 

Lungime: 10 metri per tentacul.

Locații de expunere

Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană

În 2019, Tentaculele lui Filthy Luker s-au aprins pentru prima oară în România pe clădirea Bibliotecii Județene „Octavian Goga”. Efectul a fost unul excelent, publicul apreciind conexiunea dintre instalație și spațiul în care a fost prezentată. 

Alte festivaluri și expoziții

Tentacles by Filthy Luker e o lucrare care a ofst expusă deseori în Europa de Vest și Marea Britanie. Din Milano și până în Berlin, instalația a fost montată pe fațade de castele sau magazine celebre. 
Celebrul magazin Harrod’s din Londra a fost decorat cu tentacule la un moment dat.

KMT_1182

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații