hello@lightsonromania.com

[instalație]

TE AȘTEPT

84877305_774391056403577_7545664803520380928_o

Să spunem tuturor ceea ce simțim!

„TE AȘTEPT” este răspunsul mult așteptat de către toți cei care au trecut măcar odată prin emoția despărțirii. Este un răspuns clar și răspicat, care poate doborî orice barieră de spațiu sau timp și care ne ține conectați unii cu ceilalți, indiferent cât de mare ar fi distanța care ne desparte.

Instalația de lumină a fost creată în 2019, odată cu aprinderea instalației „MI-E DOR DE TINE” la Londra. Am vrut să creăm atunci primul dialog peste mări și țări între românii de acasă și cei de foarte departe. Așa că după ce l-am creat pe „ȘI MIE” am desăvârșit DIALOGUL REÎNTREGIRII prin crearea lui „TE AȘTEPT”.

KMT_4394
KMT_9483

Informații tehnice

„TE AȘTEPT” este o instalație text de lumină realizată din neon alb, cu o dimensiune de 150×1000 cm, construită de Adrian Bălan și Caralux București, pe baza conceptului propus de Asociația Daisler în anul 2019, într-o estetică asemănătoare cu opera realizată de către Massimo Uberti și Marco Pollice, „Today I Love You”.

Înscriindu-se în tradiția artei contemporane cu tuburi de neon, dezvoltată în anii 1960 de artiști precum Joseph Kosuth sau Robert Montgomery și Tracy Emin în actualitate, „TE AȘTEPT” este marcată de fragilitate și sensibilitate la nivel structural, lucrarea fiind predispusă la deteriorare irecuperabilă dacă este supusă la șocuri mecanice. Acest fapt face remarcabilă expunerea în spații publice.
Prima afișare a instalației a avut loc în 2019. Aceasta a venit ca răspuns cele două instalații deja existente „MI-E DOR DE TINE” și „ȘI MIE” create pentru a conecta oameni, locuri și sentimente, astfel, cele trei formând DIALOGUL REÎNTREGIRII.

Locații de expunere:

București, Podul Izvor

În 2019, instalația și-a făcut debutul la București, ca parte a dialogului dintre „MI-E DOR DE TINE”, aprins atunci în premieră în Londra, și „ȘI MIE”, aprins atunci pe podul Elisabeta. „TE AȘTEPT” a creat multă emoție în Capitala României, fiind expusă pe podul Izvor din zona centrală.

Cluj-Napoca, Clinica de Ginecologie 1 – Spitalul Județean de Urgență Cluj

În 2020, anul pandemiei, „TE AȘTEPT” s-a aprins pentru prima dată singură, în curtea Spitalului Județean de Urgență Cluj, lângă intrarea în Clinica de Ginecologie 1. Gestul a fost unul simbolic, în contextul în care 2020 a fost anul în care mamele și viitoarele mame intrau singure, neînsoțite (pe fondul pandemiei) pentru a naște, iar mesajul se dorea a fi un boost moral din partea întregii lumi pentru ele și copiii lor.

București, Palatul CEC

În 2021, o dată cu expoziția lui „MI-E DOR DE TINE” din Chicago, instalația „TE AȘTEPT” s-a aprins în fața Palatului CEC de pe Calea Victoriei, București, una dintre cele mai eclectice locații din Capitala României.

te-astept-7

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații