[instalație]

Submergence

Submergence

Pășește într-o poveste de lumină

Cu peste 65.000 de led-uri interconectate perfect între ele, suspendate deasupra ta de la 4 metri înălțime, Submergence e o incursiune într-un val nemaivăzut de lumină. Instalația creată de studioul britanic Squidsoup te învăluie și copleșește atât vizual cât și auditiv. 

Instalația evocă o evadare din realitate, grație dimensiunii impresionante pe care cubul de lumină o prezintă publicului. Peste 100 de metri pătrați de transformați într-o oază care pulsează, care învăluie, care atrage. 

_KMT5957
Submergence

Informații tehnice

Submergence e o instalație extrem de versatilă care se potrivește în spații deschise cât și în spații deschise, cât și în închise de diverse dimensiuni. Cea mai mare versiune montată până acum ocupă aproximativ 1600 de metri pătrați, fiind expusă până în prezent doar în Marea Britanie, în cadrul unor mari evenimente de profil. Versiunile mai mici pornesc de la sisteme 6 x 6 și 8 x 8 metri. 

Asociația Daisler a adus în România versiunea de 10 x 10 metri cu sistem de 4 metri înălțime, o premieră pentru Europa de Est, instalația fiind expusă la Timișoara în cadrul programului de Capitală Culturală Europeană în ruina fostului Cinematograf Arta din oraș, redeschis cu această ocazie.

Submergence

Locații de expunere

Timișoara, cinema Arta

Cea mai spectaculoasă prezentare pe care instalația a avut-o până acum, potrivit spuselor artiștilor de la Squidsoup. Sala de proiecție a fostului cinema Arta a fost redeschisă după 30 de ani pentru Submergence. 

Internațional

Dorchester Arts, UK; Natural History Museum, London; La Biennale Némo, Paris, France; Barnsley Bright Nights, UK; Essen Light Festival, Germany; University of Bristol, UK; ‘Celeste’ Derriere le Hublot, Figeac, France; Constellations de Metz, France; Coup de Chauffe, Cognac, France; The Houston Museum of Natural Science, USA; White Night Riga, Latvia; Kunsthal KAdE, Amersfoort, Netherlands.


În cei 6 ani de la lansarea proiectului am afișat 70 de instalații în peste 60 de locații