[instalație]

Stringed

Stringed - Gijs van Bon

Cuvintele care capătă sens prin lumină

O lucrare impresionantă prin dimensiune (20 de metri lungime) şi execuţie, Stringed reprezintă intersecţia dintre lumină în mişcare şi sens, la modul cel mai propriu. Şirurii de puncte luminoase converg într-un punct în care lumina capătă sens şi devine inspiraţie.

O lucrare sculpturală şi textuală care atârnă în aer fără efort, care capătă şi pierde la fel de repede sensul, amintindu-ne despre intersecţia cuvintelor care dă naştere limbii vorbite. Cuvintele luminoase nu lasă nici o amprentă permanentă asupra lumii, dar lasă una în minţile privitorilor care vor căuta să găsească sensul.

Lucrarea este expusă pentru prima oară în afara granițelor Olandei.

Gijs van Bon

Despre artist, Gijs van Bon

Gijs van Bon este cunoscut pentru instalațiile sale abstracte și kinetice, pentru instalații de lumină și instalații artistice care se bazează pe trecerea timpului. Într-o manieră foarte conceptuală, dar totodată fizică, elemente de tehnologie, artă, performance teatral se intersectează extrem de natural. Artistul olandez utilizează o paletă foarte largă de invenții tehnice și materiale pentru a crea instalațiile sale care au un lucru în comun, se mișcă extrem de lent. Aceste obiecte multidisciplinare capătă deseori viață și devin autonome. Lucrările sale mici și mari deopotrivă, invită publicul să privească îndeaproape și totodată să-și exploreze propriile noțiuni de timp, limbă și spațiu.

Van Bon (1975) a terminat Academia de Design din Eindhoven și s-a specializat la Universitatea din Hong-Kong, departamentul de Design de teatru. Din 2001 lucrările sale sunt prezentate în galerii de artă, centre de cultură și artă sau festivaluri din toată lumea.

Fotografii realizate de: Gabriel Aldea-Turcu (Komiti)

Susținută de:

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații