hello@lightsonromania.com

[instalație]

Social Sparkles

social sparkles

Sincron între emoții și gânduri

De când nu ai mai avut parte de acea liniște care să îți permită să-ți auzi gândurile, să simți și să trăiești doar tu cu tine? În goana noastră după lucruri, oameni sau timp, uităm să ne bucurăm de prezent, de cea mai importantă clipă din viața noastră, cea de acum.

Armonia este caracteristica perfectă pentru „Social Sparkles”, instalația de lumină care ne ajută să ne sincronizăm mintea și sufletul, iar cu ajutorul ei să creăm o armonie a prezentului. Astfel, ea ne va urma îndeaproape fiecare mișcare și ne va ține ancorați în prezent, pentru a ne bucura de un adevărat sincron între noi și lumină, dar și între emoțiile și gândurile noastre.

„Social Sparkles” este creată de către Studio Toer.

social-sparkles-4
social-sparkles-2

Informații tehnice

Odată cu inaugurarea sa la Amsterdam Light Festival, a stârnit atât fascinația cât și confuzia publicului, fiind o instalație de lumină care se mișcă odată cu trecătorii. Aceasta a fost și motivația artiștilor, să îi surprindă pe privitori cu o operă de artă cu care aceștia să poată interacționa, să o simtă în adevăratul sens al cuvântului.

Cu toate că ceea ce reușește „Social Sparkles” să facă, pare a fi magie, este doar o combinație impecabilă între artă și tehnologie, între creativitate și știință, între cabluri, motoare, lumini și senzori. Așadar, datorită senzorilor de mișcare, luminile interacționează cu mișcările publicului, atunci când pășesc sub ele, urmându-le îndeaproape fiecare acțiune.

Ea reușește mereu să stârnească creativitatea publicului, fapt pentru care, de-a lungul timpului, diferite reprezentații cum ar fi sesiuni de yoga sau dans, au avut loc în jurul instalației.

Interviu artist

Studio Toer a fost fondat în urmă cu 11 ani de către Castor Bours și Wouter Widdershoven. Cei doi și-au propus să ofere publicului experiențe interactive și inovatoare prin artă. Astfel, cu fiecare instalație pe care o crează, cei doi reușesc să depășească atât limitele tehnice, cât și cele estetice ale design-ului. Lucrarea lor preferată este mereu cea pe care încă nu au creat-o, pentru că le stârnește curiozitatea și îi surprinde atunci când este finalizată.
toer studio 2
social-sparkles-1

Expoziții anterioare

 

2021 Social Sparkles, Bucharest Romania; 2021 Social Sparkles, Wuhan China; 2020 Social Sparkles, Cluj Romania; 2019 Social Sparkles, Alberobello, Italy; 2018 Social Sparkles, Lichtfestival Knokke-Heist; 2018 Social Sparkles, Georgetown Glow; 2018 Social Sparkles, Grounds For Sculpture NJ; 2018 Social Sparkles, Baltimore Light City; 2017 Social Sparkles, Wuhan Design Biennale; 2017 Social Sparkles at Light Move Festival Lodz; 2017 Social Sparkles at Lux Wellington; 2017 Social Sparkles in Singapore; 2017 Social Sparkles in Toronto; 2015 Social Sparkles, Light Festival, Amsterdam2015.

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații