hello@lightsonromania.com

[instalație]

ȘI MIE

simie-fb

Să spunem tuturor ceea ce simțim!

„ȘI MIE” este o continuare umană a declarației „MI-E DOR DE TINE”, instalația simbol a Lights On Romania. De fiecare dată când aceasta se aprinde, răspunsul nu se lasă mult așteptat și apare undeva în țară, de regulă suspendat pe un pod simbolic.

„ȘI MIE a fost creat de Caralux și Adi Bălan în 2019, la cererea Asociației Daisler, pentru a forma ceea ce de atunci se numește DIALOGUL REÎNTREGIRII, având un rol de liant între instalații.  

 

KMT_4328
square-4

Informații tehnice

„ȘI MIE” este o instalație text de lumină realizată din neon alb, cu o dimensiune de 150×1000 cm, construită de Adrian Bălan și Caralux București, pe baza conceptului propus de Asociația Daisler în anul 2019, într-o estetică asemănătoare cu opera realizată de către Massimo Uberti și Marco Pollice, „Today I Love You”. 

Cântărește aproximativ 50 de kilograme, are 5 metri lungime și 1.5 metri înălțime.

Înscriindu-se în tradiția artei contemporane cu tuburi de neon, dezvoltată în anii 1960 de artiști precum Joseph Kosuth sau Robert Montgomery și Tracy Emin în actualitate, „ȘI MIE” este marcată de fragilitate și sensibilitate la nivel structural, lucrarea fiind predispusă la deteriorare irecuperabilă dacă este supusă la șocuri mecanice. Acest fapt face remarcabilă expunerea în spații publice.
Prima afișare a instalației a avut loc în 2019. Aceasta a venit ca răspuns cele două instalații deja existente „MI-E DOR DE TINE” și „ȘI MIE” create pentru a conecta oameni, locuri și sentimente, astfel, cele trei formând DIALOGUL REÎNTREGIRII.

Locații expoziționale

Cluj-Napoca, Podul Elisabeta

Prima afișare din 2019 a avut loc pe Podul Elisabeta, locul în care în urmă cu doar un an își făcea debutul instalația „MI-E DOR DE TINE”. În 2020, cele două instalații s-au regăsit în singura postură de a fi afișate spate în spate pe podul Elisabeta. Similar cu viața de zi cu zi, cele două fraze sunt rostite de cele mai multe ori de oameni care nu sunt unul lângă altul. 

Sibiu, Podul Minciunilor

În 24 februarie 2022, în premieră, „ȘI MIE” s-a aprins pe podul Minciunilor din Sibiu, unul dintre cele mai celebre obiective turistice ale fostei Capitale Culturale Europene. Impactul a fost unul extrem de special, dat fiind faptul că instalația s-a conectat de „MI-E DOR DE TINE”, aflat la acea dată în Washington D.C.

Washington-Sibiu

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații