hello@lightsonromania.com

[instalație]

Oumua

???? Gabriel Aldea ◘ https://komiti.media/

Nu te teme de necunoscut!

Necunoscutul este, de cele mai multe ori, ceva înfricoșător pentru fiecare dintre noi, ceva care ne face ne dăm un pas înapoi sau chiar să renunțăm la dorințele și visurile noastre. „Oumua” ne ajută să vedem dincolo de necunoscut și să îl privim ca pe o ocazie de descoperire, de conectare cu noul.

Instalația de lumină denumită după primul vizitator interstelar, a ajuns pe pământ pentru a ne arăta ceea ce vedem atunci când ieșim din zona noastră de confort și pătrundem într-un spațiu străin, însă unul cu multe oportunități. Ea reușește să ne stârnească curiozitatea, ajutându-ne să privim dincolo de aparențe, pentru a vedea lumina în tot ceea ce ne înconjoară.

oumua-3
oumua-2

Informații tehnice

“Oumua” este o combinație armonioasă între lumină și sunet, între artă și inginerie, care ne oferă o experiență complexă. Instalația are o înălțime de 6 metri și un diamentru de 10 metri, fiind formată din opt brațe, a câte 6 metri. Pe fiecare dintre acestea sunt aplicați 130 de metri de benzi LED, care luminează odată cu ritmul muzicii. Piesa muzicală care acompaniază elementele vizuale, a fost creată odată cu inaugurarea instalației în cadrul festivalului Lumo din Finlanda. Astfel, prin activarea simțurilor vizuale, dar și ale celor auditive, ”Oumua” crează un spațiu de experimentare a unor stări, poate, necunoscute până în acest moment.

Denumirea sa este dată de primul obiect interstelar descoperit, care a trecut prin Sistemul Solar, Oumuamua sau 1I/2017 U1. Astfel, ea reflectă modul în care acesta a venit ca un mesager, transmițându-ne fiecăruie dintre noi un mesaj personal, din viitor.

Despre artist

Loe Bettinelli a studiat compoziția muzicală în cadrul Universității Quilmes din Buenos Aires (Argentina). Activitatea sa ca artistică este polivalentă, în spera performin-ului, a compoziției muzicale experimentală, dar și a creațiilor multimedia. Studioul de creație „Circus Lumineszenz” este un proiect pe care l-a inaugurat în anul 2012, care are atât scop educațional cât și cultural și artistic. Astfel, instalațiile create de ei sunt prezentate în diferite contexte, de la școli și instituții culturale, până la diverse expoziții și festivaluri, atât naționale, cât și internaționale.
pics web 08

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații