[instalație]

Omul din lume și lumea din om

Omul in lume și lumea în om

Siluetele noastre

Oamenii reprezintă componenta de bază a oricărui oraş, care alături de diverse elemente urbane, spaţii publice şi activități formează un sistem complex. Această componentă dă viață orașului, materializând tot ce cuprinde într-un corp viu. Corpul uman reprezintă sacralitatea și energia care umple spațiul public prin simpla lui prezență. Energia este transmisă direct prin interacțiune fizică, vizuală.

Formele siluetelor sunt ușor idealizate, pentru ca oamenii să reflecte asupra sinelui. Acestea au fost realizate prin analiza mai multor stereotipuri de indivizi, cu trăsături diverse  fizionomice, elemente asimetrice și naturale. Culorile vibrante sunt atribuite formei umane în funcție de caracterul pe care îl posedă, cât și de aura pe care o emană. Linia modelată la rece din fier, alături de cromatica firului neon aleasă, devine ușor de recunoscut în identitatea fiecăruia dintre noi. Proiectul dezvoltă relația dintre oameni cu mediul și viceversa, de aici și dinamica titlului ales.  

Despre artist, Teodor Buruiană

A absolvit Liceul de Arte ” Dimitrie Cuclin” Galați, secția Arte Plastice, promoția 2014-2018. 

A absolvit nivelul licență, secția Arte textile – Design textil la Facultatea de Arte Decorative și Design din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, promoția 2018-2021 

În prezent, student în anul I, nivel master, secția Sculptură la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, din anul 2021.

Președinte al Asociației Studenților Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Fotografii realizate de: Gabriel Aldea (Komiti)

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații