hello@lightsonromania.com

[instalație]

MI-E DOR DE TINE

Mi-e-Dor-De-Tine

Despre dor...

„MI-E DOR DE TINE” reprezintă mai mult decât un text luminos, este un simbol, o idee adânc înrădăcinată și resimțită de nenumărate familii care înțeleg acest mesaj în limba nativă, un memento al recunoștinței pe care Asociația Daisler îl poartă în mijlocul comunităților din diaspora pentru a le activa în jurul uneia dintre cele mai puternice emoții – dorul. Lucrarea de artă îndeamnă la o reacție, mai mult decât o exprimare a unui gând într-o singură direcție, fapt remarcat din modul de raportare al vizitatorilor la instalație – fotografierea lucrării în context, trimiterea fotografiei la o persoană dragă aflată la distanță sau încărcarea imaginii pe rețelele de socializare și etichetarea persoanelor cărora li se adresează mesajul.

???? Gabriel Aldea ◘ https://komiti.media/
MI-E-DOR-DE-TINE-CHICAGO-2021-41

Informații tehnice

„MI-E DOR DE TINE” este o instalație text de lumină realizată din neon alb, cu o dimensiune de 150×1000 cm, construită de Adrian Bălan și Caralux București, pe baza conceptului propus de Asociația Daisler în anul 2018, într-o estetică asemănătoare cu opera realizată de către Massimo Uberti și Marco Pollice, „Today I Love You”. Înscriindu-se în tradiția artei contemporane cu tuburi de neon, dezvoltată în anii 1960 de artiști precum Joseph Kosuth sau Robert Montgomery și Tracy Emin în actualitate, „MI-E DOR DE TINE” este marcată de fragilitate și sensibilitate la nivel structural, lucrarea fiind predispusă la deteriorare irecuperabilă dacă este supusă la șocuri mecanice. Acest fapt face remarcabilă expunerea în spații publice și reziliența „dorului” în călătorii îndelungate pentru a atrage și activa comunități.

Prima afișare a instalației a avut loc în 2018 pe Podul Elisabeta din Cluj-Napoca. În 2019 conceptul instalației a fost extins prin crearea a două lucrări în aceeași estetică care transmit mesajele „ȘI MIE” și „TE AȘTEPT”, continuând un dialog între mai multe părți, denumit ulterior DIALOGUL REÎNTREGIRII.

Expoziții anterioare

 

2018 Cluj-Napoca, România; 2019 Londra, UK; 2020 Herculane, România, 2021 Chicago, USA, 2022 Washington USA

KMT_6226-1900x1268

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații