hello@lightsonromania.com

[instalație]

Hand in hand

hand in hand

Trei generații

Creată special pentru prima ediție a Lights On Romania, instalația face parte din seria de lucrări dedicate Centenarului. Artistul palestinian stabilit în Amsterdam Alaa Minawi a creat hand in hand cu gândul la cele trei generații de români care au ridicat țara în primii 100 de ani (1918-2018).

 
Potrivit unei cercetări sociologice, „trei generații se succed la fiecare 100 de ani, ceea ce mă duce cu gândul că tot ceea ce aveți voi aici, acum, e rezultatul celor trei generații care au conlucrat împreună”, spune Alaa Minawi.

Instalația simbolizează trei siluete umane care urcă o scară imaginară a progresului ținându-se de mâini. România de azi e rezultatul eforturilor lor de conlucrare. 

lightson-14noi-3
lightson-14noi-6

Informații tehnice

Instalația are o bază metalică sub forma unei scări cu trei trepte. Siluete umane realizate din contur neon par că urcă pe această scară. 

Suplimentar, instalația e înconjurată de elemente metalice care au ca scop împiedicara publicului să atingă elementele de neon. 

Instalația se desfășoară pe o lungime de aproximativ 8 metri, cu o diferență de nivel de 1.2 metri. Înălțimea maximă este de 3.5 metri. 

Toate elementele cumulate cântăresc în total 200 de kilograme. 

Realizată de Adi Bălan pe baza schițelor și conceptului lui Alaa Minawi. 

Locații de expunere

Cluj-Napoca, Parcul Central

Instalația a fost expusă o singură dată, la Cluj-Napoca în Parcul Central, în cadrul primei ediții a Lights On Romania.

lightson-14noi-2

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații