[instalație]

Firefly Field

_KMT1631

Un pas înapoi în copilărie...

Cum am putea să definim o minune? Indiferent de dimensiuni, culori, forme sau emoțiile pe care le transmite, o minune este ceva ce ne uluiește, ne fascinează și ne surprinde, ceva ce ne stârnește curiozitatea și ne încarcă cu energie. Pentru mulți ani, licuricii au fost una dintre minunile copilăriei noastre, pe care o regăseam cu drag în fiecare primăvară și la care deseori ajungeam să ne gândim pe tot parcursul anului.

Alături de „Firefly field” ne dorim să îi facem pe privitori să fie curioși, să își pună întrebări, să se întoarcă, chiar și pentru câteva secunde, înapoi în acea perioadă a vieții în care totul era lipsit de griji și în care totul era posibil. Haideți să facem împreună un pas înapoi în copilărie.

KMT_0067
KMT_0045

Informații tehnice

Instalația reprezintă un câmp de licurici care au un zbor dezordonat, neuniform, deasupra solului. Ea este construită din capsule LED de mici dimensiuni, sprijinite în fire subțiri de oțel care se mișcă datorită unui mic motoraș aflat la baza lor, sau datorită magiei, cum ne spun artiștii. Fiecare parte a instalației are un loc prestabilit, fapt pentru care atât transportul cât și montarea funcționează sub forma unui puzzle uriaș.

Instalația este formată dintr-o colonie uriașă de licurici, din care, rând pe rând, se desprind grupulețe mai mici care călătoresc peste tot în lume. Cel mai popular loc în care ele au fost expuse a fost Sydney, unde au reușit să adune peste 1.6 milioane de vizitatori. În Toronto a avut loc cea mai surprinzătoare expoziție, când licuricii au fost montați printre stânci. După amplasarea lor, s-a așternut un strat gros de zăpadă și astfel, mai puteau fi vizibile numai luminile care pluteau deasupra unei pături albe, neuniforme.

Tot procesul de creare al instalației a durat 9 luni, de la idee și până la prima expoziție. După acest moment au urmat multe schimbări și adaptări, până ca instalația să ajungă la forma la care este astăzi.

Studio Toer

Studio Toer a fost fondat în urmă cu 11 ani de către Castor Bours și Wouter Widdershoven. Cei doi și-au propus să ofere publicului experiențe interactive și inovatoare prin artă. Astfel, cu fiecare instalație pe care o crează, cei doi reușesc să depășească atât limitele tehnice, cât și cele estetice ale design-ului. Lucrarea lor preferată este mereu cea pe care încă nu au creat-o, pentru că le stârnește curiozitatea și îi surprinde atunci când este finalizată.

toer studio 2
KMT_0071

Expoziții anterioare

2021 Bucharest Romania, 2021 Cluj Romania; 2021 SNFCC Athens; 2021 Glow Eindhoven; 2021 Bright Brussels; 2021 Akiu Japan; 2021 Illuminate Adelaide; 2021 Mount Gambier; 2021 Wuhan China; 2020 Shanghai, China; 2020 akiu night museum, Japan; 2020 Faroe Islands; 2020 Toronto Light Festival; 2019 IFC Shanghai, China; 2019 Al-Diriyah; 2019 Akiu Night Museum, Japan; 2019 Gwangju Media Art Festival, South-Korea; 2019 VIVID Sydney.

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații