hello@lightsonromania.com

[instalație]

Digital Jungle

LightsON_TapeThat_12-12-2019_Marius-Mariș_KOMITI_7220_WEB

O multitudine te tablouri amestecate

Colectivul creativ Tape That – Berlin & Koln a creat pentru Lights On Romania „Digital Jungle”, o instalație realizată integral din bandă izolatoare aplicată direct peste plăci de pal laminat conectate între ele. 

Lucrarea simbolizează lumea de azi, o multitudine de tablouri amestecate în care fiecare actor își caută sensul. Conectat și deconectat, lucrarea vorbește despre o lume care se autoconsumă, se transformă și se schimbă în permanență. 

Metal/vegetație, o rimă care pare că nu se mai termină niciodată. 

LightsON_TapeThat_12-12-2019_Marius-Mariș_KOMITI_7342_WEB
LightsON_TapeThat_12-12-2019_Marius-Mariș_KOMITI_7335_WEB

Informații tehnice

S-au folosit pentru instalație aproximativ 300 de metri liniari de bandă izolatoare în culorile albastru – teal, respectiv verde intens. Banda a fost dispusă pe placaje de pal laminat care măsoară 8 metri lungime și 2 metri înălțime. 

Creată special pentru expoziția de la Cluj-Napoca, acolo unde, de altfel, a și rămas.

Despre artist

Din Berlin și Koln, Nicky și Adrian au sosit la Cluj în 2019 pentru a pune în scenă talentul care a consacrat colectivul Tape That Collective drept cel mai cunoscut studio de creație cu bandă izolatoare la nivel global. Cu colaborări din Tokyo și până în Los Angeles, echipa Tape That a contribuit inclusiv la lansarea unei linii speciale de încălțăminte sub brandul Adidas. 

Sediul BMW Welt din Munchen expune constant lucrări ale lor în diverse tematici, iar pe mapamond colectivul se laudă cu lucrări expuse în Taipei, Dubai sau New York City. 

În România au ajuns pentru prima dată în cadrul Lights On Romania. 

LightsON_TapeThat_12-12-2019_Marius-Mariș_KOMITI_7390_WEB
LightsON_TapeThat_12-12-2019_Marius-Mariș_KOMITI_7330_WEB

Locații expoziționale

Cluj-Napoca, Fabrica de Pensule

Ultima expoziție în vechea Fabrică de Pensule, o locație legendară pentru noua scenă de artă contemporană a orașului de sub Feleac. Digital Jungle a fost creată special pentru această locație, mixul de natură și metal fiind un soi de metaforă vizulă pentru conceptul de gentrificare, a cărui victimă a căzut, printre alții, și colectivul Fabricii de Pensule. 

Instalația a fost prezentat o singură dată. 

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații