hello@lightsonromania.com

[instalație]

Coloana de lumină a Infinitului

coloana de lumina a infinitului

Simbol al împlinirii și reușitei

Coloana de Lumină a Infinitului este o lucrare omagială propusă de artistul rus Leonid Tishkov în 2018, Anul Centenarului, pentru a marca participarea sa în cadrul primei ediții a Lights On Romania. 

Convins că în cei 100 de ani de existență a României moderne arta a jucat un rol coagulant, iar cel mai mare exponent al artei românești a fost fără doar și poate marele Constantin Brâncuși, artistul rus a dorit să aducă un omagiu geniului brâncușian prin imaginarea unei coloane de lumină care se ridică deaupra orașului, un simbol al împlinirii și al reușitei. 

Instația a fost expusă pentru prima dată în 2018 în curtea Samsara Foodhouse, strada Cardinal Iuliu Hossu, din cauza refuzului comisiei de estetică urbană și evenimente de a permite amplasarea pe spațiul public, deși membrii acestor comisii își dăduseră acceptul la momentul la care le-au fost prezentate schițele acestei lucrări. 

În 2019, instalația a fost amplasată în Parcul Cetățuie, fiind vizibilă de la mare distanță. 

KMT_1156-SmartPreview-HDR
CJL_9084

Informații tehnice

Instalația e realizată din două structuri independente, conectate între ele. 

Având la bază un schelet metalic, instalația a fost realizată din profile metalice, sudate între ele. Elementele vizuale similare Coloanei Infinitului a lui Brâncuși sunt acoperite cu PVC translucid, care acoperă șirurile de LED-uri folosite la interior. 

În total, s-a folosit bandă LED totalizând aproape 1 kilometru. 

Instalația cântărește 100 de kilograme, fiind necesare 4 persoane pentru a o putea ridica de la sol. Totodată, instalația are 6 metri înălțime. 

Instalația a fost creată de către Adi Bălan, directorul tehnic al Lights On Romania, pe baza schițelor și conceptului creat de artistul rus Leonid Tishkov. 

Locații de expunere

Cluj-Napoca, Samsara Foodhouse

Prima expunere a instalației a avut loc în 2018, Anul Centenarului, atunci când instalația a fost ridicată de la sol în curtea Samsara Foodhouse. La prima ediție a Lights On Romania, autoritățile publice au desconsiderat instalația pe motiv că nu îndeplinește standardele estetice din domeniu. Artistul rus  Leonid Tishkov, creatorul instalației, a fost prezent la inaugurare.

Cluj-Napoca, Dealul Cetățuie

În 2019, instalația s-a aprins într-o poziție mult mai vizibilă decât cea din anul precedent, fiind aprinsă pe Dealul Cetățuie din Cluj-Napoca, fiind de acolo vizibilă din zona centrală a orașului. 

KMT_1150

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații