hello@lightsonromania.com

[instalație]

Breathe

VD1_8326

Just Breathe...

Un act natural și totodată un proces vital, respirația este cea care ne oferă viață. Cu toate că nu este o activitate conștientă, de cele mai multe ori aduce cu ea pacea și liniștea de care avem nevoie, fiind elementul central al existenței ființei umane. Chiar și numai o singură respirație profundă ne poate da puterea și optimismul de care avem nevoie pentru a depăși orice situație.

Just „Breathe”…
Instalația de lumină, ne îndeamnă să luăm o pauză de la tot și să ne reconectăm cu corpul, dar și cu sufletul nostru. Astfel, în numai 7 cicluri de respirație a câte 12 secunde, reușim să ne aliniem cele 7 chakre și odată cu ele să atingem liniștea interioară.

Instalația este creată de Markus Anders și Circus Lumineszenz.

breathe-3
breathe-4

Informații tehnice

Instalația de 6 metri înălțime este reprezentarea unei persoane care îngenunchează, într-una dintre cele mai cunoscute poziții de meditație. Ea este construită dintr-o structură de oțel și acoperită cu o masă cristalină artificială, creând un efect de luciu, care reflectă lumina exterioară. Astfel, instalația prezintă procesul respirației, animat prin intermediul a 7 cicluri a câte 12 secunde, fiecare ciclu având 4 secunde de inspirație, 4 de ținere a respirației și 4 de expirație. În timpul inspirației, nasul, gura și gâtul, apoi celelalte organe, se colorează în albastru, semn al pătrunderii oxigenului în corp. 

În timpul ținerii respirației, toate organele umplute cu oxigen sunt îmbrăcate în culori calde și încep să strălucească. În faza de expirație, corpul se golește de aer, iar instalația se stinge de jos în sus, lăsând aprinsă una dintre cele 7 chakre. Odată cu finalizarea întregului proces, când toate chakrele sunt aprinse, corpul nostru reușește să ajungă la cel mai înalt stadiu al sănătății spirituale. Toate aceste elemente sunt însoțite de sunetul respirației, astfel creându-se o construcție armonioasă între iluminare tehnică și animație, între știința occidentală și cunoașterea orientală.

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații