[instalație]

Balloomi

Balloomi-8396

O piramidă din baloane

Instalația e realizată din 85 de baloane umflate cu aer, dispuse într-o formă piramidală cu LED-uri albe puternice la interior. O formă minimalistă, dar foarte transcendentală de design. Noaptea, Balloomi devine o piesă centrală în orice context ar fi amplasată, atrăgând publicul instantaneu, la fel cum un bec atrage moliile. 

 

Forma piramidală atrage privirea, făcând apel la curiozitatea umană. Utilizată la scară mare de-a lungul timpului e una dintre cele mai curioase și mai misterioase forme existente, jucând un rol central în încercarea umană de a desluşi universul. Presărând peste această formă abilitatea luminii albe de a circula, publicul are ocazia unică de a-şi scrie propriile percepţii dar şi de a le experimenta împreună. Această comuniune puternică permite ca ideile, convingerile şi ştiinţa să ajungă la un punct de intersecţie luminos care se transformă în propria noastră istorie.

Dimensiune 4x4x3 metri. 85 de baloane de 60 cm diametru umflate cu aer.

Despre artist, Artur Grycuk

Artur Grykuk este un inginer, designer, arhitect, artist visual şi animator 3d. Din 2005 este fascinat de magia animaţiilor 3D şi tehnicilor de inginerie. Ghidat de motto-ul “Fă miracole!”, crede că la intersecţia dintre real şi imaginar se naşte o atmosferă magică care poate evoca emoţii puternice. 

 

Are 8 ani de experienţă în producerea instalaţiilor de lumini, având prezenţe la evenimente precum Bialystok Light Festival, City of Light festival Jyvaskyla.

Fotografii realizate de: Gabriel Aldea-Turcu (Komiti)

Transportator oficial pentru Lights On: Fan Courier

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații