[festival]

Conștientizarea

Descriere

Cea de-a doua ediție a Lights On a avut loc între 21 noiembrie și 15 decembrie 2019, având ca temă generală Conștientizarea cu trei sub teme: Mediu, Arhitectură și Relația Individ-Comunitate.

Cluj-Napoca

21.11.2019 - 15.12.2019

constientizarea

Premiere

Mi-e Dor De Tine, expus la Londra

Între 7 noiembrie 2019 și 22 ianuarie 2020, Asociația Daisler cu sprijinul AROBS Transylvania Software a expus în Canary Wharf, Londra, instalația de lumină Mi-e Dor De Tine, în semn de apreciere față de Diaspora românească.

Vizite în Norvegia

Fondatorul festivalului Lights On, Andi Daiszler, și directorul artistic Daniel Popescu, au fost invitați la prima ediție a festivalului OSLO FJORD și s-au întâlnit și cu organizatorii Factory Lights Festival, printr-un grant de cooperare obținut de Asociația Daisler de la RO-Cultura.

Gaia la The Office

Una dintre cele mai spectaculoase prezențe din cadrul festivalului a fost instalația Gaia, realizată de britanicul Luke Jerram, care a fost găzduită de clădirea de birouri The Office. A fost pentru prima dată când complexul de clădiri tip business a găzduit o expoziție la această scară.

Patru școli invitate la tururile gratuite

Prin intermediul Lights On am conștientizat mereu ce impact poate să aibă lumina noastră, dar în special a celor mici. Așa că am încercat ca la fiecare ediție să-i sprijinim pe cei mici să ajungă să vadă instalațiile. Peste 100 de elevi din Iara, Dăbâca, Chinteni și Ciurila au participat la tururi private pentru a descoperi instalațiile de lumină.

Povestea Păianjenului Arhitect

Una dintre cele mai impresionante instalații ale anului 2019 a fost Păianjenul Arhitect. Instalația a fost realizată de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania. Un manifest la adresa arhitecturii contemporane care de multe ori devorează spațiile în care se desfășoară.

Limba maghiară, a treia limbă de comunicare

2019 a fost primul an în care Lights On a început să comunice oficial în trei limbi, română, engleză și maghiară, la cererea comunității locale, devenind primul eveniment de amploare care face acest lucru.