Mi-e Dor de Tine ajunge în Londra

powered by

După ce anul trecut publicul clujean a cerut permanentizarea instalației Mi-e Dor de Tine pe podul Elisabeta pe care a fost expusă la prima ediție Lights On Romania, acum aceasta ajunge în Londra.

Timp de aproape trei luni cea mai mare comunitate de români dintr-un oraș din afara granițelor țării va regăsi un motiv în plus de a se gândi la casă și la cei care-i așteaptă acolo prin vederea instalației luminoase de mari dimensiuni în inima districtului financiar din capitala britanică.

Un poem propriu nouă, Mi-e Dor de Tine simbolizează acum legătura dintre cei care au rămas și cei care au plecat, în căutarea unui trai mai bun, un fenomen de depopulare a țării noastre extrem de grav.

 

„Am văzut încă de anul trecut foarte mulți dintre cei care vedeau instalația din Cluj urcau apoi fotografiile realizate pe rețelele de socializare și îi tag-uiau pe cei dragi aflați departe la lucru, la studiu sau pur și simplu departe. Când am realizat de fapt ce însemna pentru ei Mi-e Dor de Tine ne-am dat seama că următorul loc în care ea trebuie să se aprindă este departe de casă, acolo unde mesajul dorului are cel mai mare sens azi”, spune Andi Daiszler, directorul Lights On Romania.

Mi-e Dor de Tine a fost inclus în acest an în lista instalațiilor care vor face parte din Canary Wharf Winter Lights, fetivalul de lumină din Londra, care va avea loc în luna ianuarie 2020, iar în momentul în care oganizatorii londonezi au aflat povestea din spatele instalației au decis să extindă perioada de prezentare către publicul larg.

 

Astfel, Mi-e Dor de Tine va rămâne în capitala londoneză între 7 noiembrie 2019 și 26 ianuarie 2020 pentru a fi cuprins în ambele festivaluri de lumină. Mai mult, la Cluj va fi aprinsă o instalație corespondentă în timpul Lights On Romania, despre care veți afla mai multe în curând.

Demersul nu putea fi realizat fără sprijinul Canary Wharf Group, al Ambasadei României la Londra și al Institutului Cultural Român – Londra și Caralux.

Mi-e Dor de Tine este o instalație proiectată și propusă de Asociația Daisler. Toate drepturile sunt rezervate.