[instalație]

Tunelul

tunelul

Să privim viața ca întreg...

Construit din hexagoane inegale, „Tunelul”, este reprezentarea clară a parcursului nostru în viață, un drum neuniform, cu experiențe diverse, o călătorie văzută, simțită și trăită diferit de fiecare dintre noi. Chiar dacă poate părea că avem un parcurs similar, traversând același spațiu-timp, experiența este una distinctă, ea fiind trecută prin propriile filtre, judecăți și valori.

Tunelul ne invită să îl traversăm cu sufletul deschis și cu mintea liberă. Să creăm un moment de recunoștință pentru drumul pe care l-am parcurs până acum și pentru toate momentele pe care le-am trăit de-a lungul lui. Să apreciem fiecare secundă de fericire, dar și clipele de tristețe și să privim viața ca întreg, pentru a putea simți cu adevărat împlinirea.

„Tunelul” este creația artistului Silviu Ciora.

tunelul-2 (1)
tunelul-3 (1)

Informații tehnice

„Tunelul” este construit pe o structură metalică, cu o lungime de 9 metri. Acesta este format din 9 hexagoane dintre care 6 egale și 3 inegale, fiecare având o dimensiune diferită, cel mai mare având 5 metri, în vreme ce cele 6 mici au o deschidere de 3 metri. Greutatea sa este de 230 de kilograme, fapt care face ca transportul lui să fie unul dificil, însă experiența pe care o oferă privitorilor, merită tot efortul.

Tunelul a fost expus pentru prima dată în cadrul primei ediții a festivalului Lights On România 2020, după care a urmat îndeaproape fiecare ediție a primului festival de lumină al țării noastre. El ne invită să contemplăm și să ne conectăm cu propriul sine, să parcurgem distanța sa ca pe un drum inițiatic în care învățăm cum să simțim, gândim și trăim fiecare moment al vieții noastre.

Despre artist

Silviu Ciora este absolvent al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, departamentul Sculptură. El este unul dintre tinerii artiști contemporani ai României, lucrările sale încadrându-se în categoria artelor new media, care folosesc drept material tehnologia, lumina, reprezentările digitale și procese mecanice care le activează. Prima lui interacțiune cu light art a avut loc în anul 2018, odată cu inaugurarea primului său proiect „Out of balance”, făcând din țânțar o metaforă a acestuia, plasându-l într-un mediu în care stratificarea socială își pierde utilitatea și lăsând să iasă la suprafață adevărata față a omului.

02W0A2439

În cei 5 ani de la lansarea proiectului am afișat 54 de instalații în 40 de locații