Cerebrum

2020

“The human brain, then, is the most complicated organization of matter that we know.” – ISAAC ASIMOV, scriitor, autorul cunoscutei serii Fundația.

200 de miliarde de celule nervoase, atâtea conține creierul uman. Toate aceste miliarde de celule sunt conectate între ele prin sute de mii de miliarde de sinapse. Probabil că acum creierul tău încearcă să proceseze aceste cifre. Uite încă ceva de procesat: pune la un loc toate computerele și routerele conectate la internet, care există în prezent pe Pământ – ei bine, creierul uman are mai multe conexiuni și legături decât toate acestea. 

Ce se întâmplă cu sinapsele când ne trezim dimineața? Dar atunci când ascultăm o melodie? Sau când cineva sau ceva ne uimește? Și, poate cel mai interesant de știut, dat fiind contextul actual, cum intră în contact neuronii noștri atunci când ne cuprinde teama?

Capabilă să simuleze sinapsele care au loc și ordinea în care ele se realizează, instalația interactivă Creierul te invită să descoperi felul în care mintea umană se manifestă atunci când în joc intervine emoția, fie ea pozitivă sau negativă. Instalația interactivă Creierul redă prin animații, atunci când o persoană se apropie de unul dintre cele patru brațe ale sale, patru stări: nostalgia, trezitul, uimirea și, poate cel mai interesant, frica.  

În era digitală și în situația globală în care trăim, emoțiile rămân la fel de importante ca întotdeauna. Pentru a prospera într-o lume în continuă schimbare, bunăstarea noastră emoțională este esențială: mentalitatea, modul în care ne construim rezistența și ne facem timp pentru a fi atenți și prezenți. Tehnologia, ca mijloc de a crea o experiență, ne poate ajuta să ne explorăm emoțiile și gândurile dintr-o perspectivă nouă, pentru a le înțelege mai bine.

[dvmd_image_box image_url=”https://lightsonromania.com/wp-content/uploads/2020/11/logo-9.jpg” _builder_version=”4.7.3″ _module_preset=”default” max_width=”200px” box_shadow_style=”none”][/dvmd_image_box]
ENDAVA susține interacțiunile pline de semnificație dintre om și tehnologie prin adoptarea instalației Creierul și ne invită să credem într-un viitor construit pe grija față de bunăstarea noastră emoțională și pe impactul pozitiv pe care inovația și tehnologia îl pot aduce în lume.

Toate instanțele electrice redate de instalația de lumină au fost documentate științific și furnizate de specialiștii Centrului de Epilepsie și Monitorizare EEG Cluj.

Instalație semnată de 6th Sense Interiors 

Realizată de Asociația Daisler și Adi Bălan

Secvențe și scanări cerebrale furnizate de Centrul de Epilepsie și Monitorizare EEG Cluj

Susținută de ENDAVA ROMANIA

Amplasată pe strada Mihail Kogălniceanu