Breathe

2020

“As we breathe, so do we live and just as we live so we breathe.”

Respirația este esența ființei noastre. O facem automat, de cele mai multe fără să ne dăm seama, dar cât de des respirăm conștient? Respirația conștientă duce la stare de bine, la sănătate. Instalația BREATHE ne invită să luăm o pauză și să respirăm adânc, iar în timp ce facem asta, să lăsăm lumina să ne învăluie. Mai mult decât atât, o respirație adâncă poate fi doza de curaj de care avem nevoie atunci când vrem să facem ceva care ne sperie. Poate fi exercițiul care ne liniștește atunci când trecem prin momente incerte și de care avem nevoie pentru a face un prim pas înainte. Este un îndemn la optimism și la lumină atunci când lucrurile nu par atât de luminoase.

Suntem încurajați să ne luăm un moment pentru noi, un moment în care să ne reconectăm cu noi înșine. Să respirăm.

Inspiră. Expiră.

Instalație semnată de Markus Anders în colaborare cu Circus Lumineszenz

Instalația este susținută de Sykes România, companie care dorește să ne transmită să rămânem optimiști, și să nu uităm că, uneori, cea mai simplă soluție pentru a prinde puteri este să respirăm adânc și să mergem înainte.

[dvmd_image_box image_url=”https://lightsonromania.com/wp-content/uploads/2020/11/logo-1.jpg” link_state=”url” link_url=”https://www.sykes.com/” link_window=”on” _builder_version=”4.7.0″ _module_preset=”default” max_width=”200px” box_shadow_style=”none”][/dvmd_image_box]

Înălțime: 6 metri

Procesul respirației este animat prin intermediul a 7 secvențe de cicluri de 12 secunde, fiecare ciclu având 4 secunde de inspirație, ținere a respirației și expirație. În timpul inspirației, nasul, gura și gâtul, apoi celelalte organe, se colorează în albastru, semn al pătrunderii oxigenului în corp. În timpul ținerii respirației, toate organele umplute cu oxigen sunt îmbrăcate în culori calde și încep să strălucească. În faza când se elimină aerul inspirat, corpul se golește de aer, iar instalația se stinge de jos în sus. Întunericul se așează.