Păianjenul Arhitect

Instalație de Asociația Daisler și Silviu Ciora

amplasare – parcarea Garnizoanei (Parcarea vizavi de The Office)

Powered by Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania, Caralux București, Hexagon Building.

În materie de arhitectură, puține ființe de pe fața pământului vin gata programate atât de minuțios precum păianjenul. Specii diverse de păianjeni abundă în tehnici extraordinare de ridicare a habitatelor proprii. Toate ținând cont de context și de mediul înconjurător.

Instalația artistică propusă de Asociația Daisler și Silviu Ciora provoacă o discuție despre metodele moderne de construcție în antiteză cu cele vechi, despre spațiile pe care arhitectura modernă le transformă, de multe ori, consumând totul în jur. Un Păianjen de dimensiuni impresionante își pregătește habitatul între două dintre cele mai cunoscute clădiri de pe artera 21 Decembrie 1989. Încearcă să-și facă loc între construcții care existau acolo, aidoma felului în care de multe ori în România construcții noi se înghesuie între cele existente.

Păianjenul Arhitect este realizat din materiale din care azi se construiesc cele mai înalte structuri umane posibile, din lumină și metal. El zace între două clăridi construite la începutul secolului trecut din elemente proprii acelei perioade. Contrastul dintre materiale, dintre forme este unul extrem de puternic, simbolizând de fapt constrastul dintre nou și vechi dar și, pe alocuri, inabilitatea de a concepe structuri care să comunice cu spațiul în care sunt amplasate. Orașele noastre stau mărturie acestui lucru.
Vom fi martorii propriului succes sau decăderi în anii care vor urma.

Păianjenul Arhitect – instalație

creată de  Asociația Daisler și Silviu Ciora

localizare Bulevardul 21 Decembrie 1989

Powered by

Păianjenul Arhitect

Instalație de Asociația Daisler și Silviu Ciora

Localizare Bulevardul 1 Decembrie 1989

Powered by Ordinul Arhitecților din România – Filiala Transilvania, Caralux București, Hexagon Building.