Gaia

creată de Luke Jerram

amplasare The Office, Cluj-Napoca

powered by George. Primul banking inteligent, Inovație BCR

Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty. – Albert Einstein

După ce anul trecut am adus Luna de pe cer, anul acesta aducem Pământul de sub picioare. Mai exact, Gaia, instalația itinerantă a artistului britanic Luke Jerram.

Machetă la scară mare a planetei Pământ, instalația Gaia e de 1.8 milioane de ori mai mică decât Pământul, ceea ce înseamnă că fiecărui centimetru al instalației îi corespunde o dimensiune reală de 18 kilometri. Prezența instalației în orașul nostru ne oferă unica posibilitate de a experimenta efectul de Observare (Overview Effect), experimentat doar de astronauți.

Pământul, așa cum se vede el din spațiul cosmic, va putea fi văzut la o distanță mult mai mică. Probabil cea mai mică din câte se poate (în prezent, cel puțin). Și poate acum, privindu-l atât de aproape, o să ne dăm seama cât este de fragil în măreția-i. Și poate o să conștientizăm că, până la noi informații, este singurul capabil să susțină viața.

Ești conștient de asta?

 

Gaia – instalație

creată de LUKE JERRAM – UK

amplasare – The Office, Cluj-Napoca.

Gaia ajunge în premieră în România în format complet la Lights On Romania cu ajutorul lui George. Primul banking inteligent, Inovație BCR.

Gaia – instalație

creată de Luke Jerram

amplasare The Office, Cluj-Napoca