Festivalul de Light-Art

Cluj-NApoca, NOV 27 - DEC 6

 

“Chiar și în întuneric e posibil să creăm lumină, să creăm compasiune” – Elie Wiesel, scriitor. 

Lights On e un festival de instalații de lumină (light-art) care are loc anual în Cluj-Napoca, România. În 2020, ediția cu numărul 3 se întâmplă între 27 noiembrie și 6 decembrie.

 

Tema ediției este Solitudinea, abilitatea noastră de a vedea în singurătate mai mult decât o piedică, o șansă la reflecție.

În contextul cauzat de pandemia de Covid-19, Lights On e unul dintre puținele festivaluri de lumină care au loc la nivelul continentului european. 

PRIN LIGHTS ON ÎNCERCĂM sĂ:

  • promovăm instalațiile de lumină, o nișă artistică extrem de tânără la nivel european
  • încurajăm expresia artistică a tinerilor creatori români, la fiecare ediție expunând cel puțin o instalație nouă creată de artiști autohtoni
  • întărim și continuăm dialogul transfrontalier dintre artiștii români și străini
  • transformăm orașul într-o imensă galerie de artă, activând spații multiple simultan în maniere creative
  • facilităm 

 

Editii anterioare

Lights On a prezentat public prima ediție a festivalului de light-art în 2018 în Cluj-Napoca. De atunci, maniera în care festivalul a folosit și  amplasat instalațiile de lumină, dar și maniera în care a construit poveștile sale au surprins pe toată lumea.  

Teme de expozitie

În 2019, ediția cu numărul 2 s-a concentrat pe tema Conștientizării în trei domenii de interes

  • Arhitectură
  • Mediu
  • Relația Individ-Comunitate

PRIMA EDIȚIE – 2018

Peste 60.000 de oameni au fost impresionați de impresionantele instalații Museum of the Moon, Red Sun, Mi-e Dor De Tine sau Forest Spirits la ediția din 2018. 
Ecourile au depășit încă de atunci granițele României. 

instalatiile editiei 2020

27 Noiembrie - 6 decembrie 2020

An de an, Daniel Popescu (directorul artistic), Raul Petri (consultantul artistic) și Andi Daiszler (fondatorul Lights On) propun publicului instalații menite să captiveze, inspire și transmită publicului emoții și sentimente în legătura cu tema generală. În 2020, tema este Solitudinea. Descoperă aici instalațiile ediției actuale: 

Editia 2020

Szponzorok

Köszönjük a támogatóinknak és partnereinknek, akik hittek a fény erejében és hittek bennünk is. Hála nekik, ma itt lehetünk.