hello@lightsonromania.com

[expoziție]

Lights On Showcase: Constanța

Descriere

Lights On România ajunge, în premieră, la malul Mării Negre. Între 16 și 25 septembrie, trei dintre cele mai reprezentative instalații de lumină expuse vreodată în cadrul festivalului de lumină Lights On ajung în Constanța, acolo unde vor transmite mesaje speciale comunității, vor da farmec unor locuri cu adevărat aparte și vor bucura privirile fiecărui trecător.
***
Unde?

Parcul Arheologic:
WE ARE HERE – Silviu Ciora
Gaia – Luke Jerram

Esplanada Cazino Constanța:
TE AȘTEPT
***

Parcul Arheologic & Esplanada Cazino Constanța

16 - 25 Septembrie 2022

Instalațiile se vor aprinde o dată cu căderea serii. Din cauza vântului puternic, instalația Gaia va putea fi vizitată doar în intervalul orar 21 - 01

Gaia

Fiind cea de-a doua instalație din seria corpurilor cerești a lui Luke Jerram, Gaia este o reprezentare exactă a imaginii pe care o văd astronauții în spațiu. Ea este cea care ne oferă o privire de ansamblu a existenței noastre pe Terra și a tuturor minunățiilor care ne înconjoară. Scopul acestei instalații e de a ne aminti cât de frumoasă este planeta noastră, dar și cât de fragilă este, în același timp. Este vorba despre o reproducere detaliată și spectaculoasă a planetei Pământ, după imagini NASA. Lucrarea are un diametru de 7 metri, și o scară de 1 la 1.8 milioane, astfel că fiecărui centimetru de pe suprafața ei îi corespund 18 kilometri din suprafața Terrei. Gaia ne invită spre un simț al responsabilității și reconectării – cu noi ca indivizi, dar și cu mediul înconjurător, la o înțelegere profundă a interconectării vieții.

Te Aștept

„TE AȘTEPT” este răspunsul mult așteptat de către toți cei care au trecut măcar odată prin emoția despărțirii. De această dată este mesajul clar și răspicat ce transmite o declarație sinceră făcută clădirii cu un impresionant trecut: cazinoul din Constanța. Edificiul e în plin proces de restaurare după ce in ultimii ani gradul de degradare ajunsese la cote alarmante, iar acum fiecare trecător așteaptă, cu sufletul la gură, reîntalnirea cu frumoasa clădire. Cazinoul are o poveste de peste 100 de ani, însă accesul publicului a fost restricționat în ultimii circa 10 ani în interiorul comorii arhitecturale, astfel că reîntâlnirea va fi cu atât mai emoționantă.
Te Aștept
vezi instalația

We Are Here

Într-o perioadă dominată de singurătate, puterea comunității reușește să învingă. ”WE ARE HERE” este instalația de lumină care ne demonstrează că împreună avem o putere de neimaginat – una care poate să ajungă chiar și până la stele. Singuri, fiecare dintre noi putem crea numai o mică scânteie, însă împreună reușim să luminăm până și cele mai întunecate locuri sau momente. „We are here” este creația artistului Silviu Ciora. Acesta a dat viață lucrării sub forma mai multor LED-uri așezate în formă circulară și îndreptate spre cer. Atunci când o singură persoană se apropie de instalație, becurile incorporate vor transmite o lumină slabă. În schimb, apropierea unui grup de oameni declanșează toate LED-urile să lumineze puternic.
We Are Here
vezi instalația

Sponsori & Parteneri