Lights in the Street – Gaia la Satu Mare

apr. 26, 2021

Lights In the Street: The Works of Luke Jerram

Între 30 aprilie și 9 Mai celebra instalație Gaia semnată de Luke Jerrram poposește pe Pietonala Corneliu Coposu din Satu Mare. Vizitele în aer liber sunt oferite cu titlu gratuit publicului larg. 

După Museum of the Moon expus la Iași și Marte în premieră națională la Cluj-Napoca, seria de expoziții The Works of Luke Jerram produsă de Asociația Daisler în România continuă cu Lights In The Street: Gaia la Satu Mare. 

O replică la scară mare a Pământului, obținută grație imaginilor satelitare furnizate de NASA, Gaia reprezintă o dovadă a fragilității Pământului. O expoziție ce nu trebuie ratată. 

DE CE MERITĂ SĂ VII SĂ O VEZI?

DIMENSIUNI IMPRESIONANTE

Gaia are un diametru de 7 metri. Acest lucru înseamnă mai mult decât ți-ai putea imagina. Oricâte fotografii ai vedea cu ea nu vei înțelege exact atracția ei până când nu o vei vedea cu ochii tăi.

NIVEL DE DETALII INCREDIBIL

La baza instalației stau imaginile surprinse de sateliții orbitali NASA și puse la dispoziția publicului larg. Artistul britanic a realizat așadar o instalație cu o puternică amprentă științifică.

INSTALAȚIE CELEBRĂ LA NIVEL GLOBAL

Vei avea în fața ochilor o instalație care a circulat din Singapore și până în Londra, Dubai sau Paris. În România a fost adusă în premieră în urmă cu 2 ani de echipa Lights On. Iar acum ajunge în fața ta, la Satu Mare.

INSTALAȚIE DE LUMINĂ

Chiar dacă o vei vedea pe timpul zilei, instalația devine spectaculoasă la apusul soarelui. Nimic nu te poate pregăti pentru o întâlnire cu instalațiile lui Luke Jerram.

ACTIVARE A SPAȚIULUI

Lights On e un eveniment care activează spații urbane la nivel de excelență. Expozițiile în aer liber sunt considerate sigure pentru publicul larg chiar și pe timpul pandemiei.

EVENIMENT COMUNITAR

Toate expozițiile pe care Lights On le organizează la nivelul României sunt oferite publicului larg prin intermediul unor sponsori care fac aceste expoziții posibile. Lor le mulțumim pentru că ne ajută să aducem lumina în mijlocul comunității.

REMEBER: GAIA LA CLUJ-NAPOCA, LIGHTS ON 2019

Reguli OBLIGATORII ÎN CADRUL EXPOZIȚIILOR:

Vizitarea expoziției de la Satu Mare este supusă unor norme și reguli în concordanță cu eforturile autorităților de combatere a răspândirii virusului COVID-19. Drept urmare, expozițiile pot fi vizitate:

– între orele 5 și 22 de publicul larg și sunt accesibile tuturor fără taxă de vizitare

– cu purtarea măștii de protecție corespunzător, astfel încât ea să acopere nasul și gura

– cu respectarea distanțării sociale față de persoanele din alte grupuri

– cu respectarea tuturor indicațiilor furnizate de personalul de pază și securitate

În eventualitatea unor evenimente meteo neprevăzute (vânt puternic/furtună), instalația pot fi temporar dată jos/mutată.

Expoziția este organizată de Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” îîn colaborare cu festivalul Lights On România și este sponsorizată de Zes Zollner Electronic Satu Mare.

 

SPONSORI:

PARTENER DE MOBILITATE:

Artă și urbanism 2.0

Artă și urbanism 2.0

Am plecat la drum din dorința de a da viață în alt fel spațiilor publice din...